

کتاب و انجام پایان نامه مدیریت ورزش
معرفی کتاب مدیریت رویدادها و اردوهای ورزشی تالیف جلالی فراهانی
در بخشی از کتاب “رویدادها و اردوهای ورزشی” به وظایف سرپرستی اعزام های گروهی پرداخته شده است. در کمیته ملی المپیک ورزش نیز در مواردی قبل از اعزام به بازیها، دستورالعمل هایی که وظایف سرپرستی کاروان ها را مشخص می کند تهیه شده است.
اصولاً گروه های ورزشی که به مسابقات و رویدادهای ورزشی اعزام می شوند از لحاظ اندازه و تعداد گروه به سه دسته تقسیم می شوند :
الف) تیم ورزشی که شامل یک تیم اضافه کادر فنی و سرپرست می شود.
ب) هیئت کوچک ورزشی: شامل ۳۰ تا ۷۰ نفر شامل چند رشته ورزشی می شود.
ج) هیات ورزشی بزرگ: مثل بازیهای آسیایی که شامل تعداد متعدد تیم ها می شود و هر تیم یک سرپرست دارد و هر کاروان دارای یک سرپرست کل و اگر تعداد این کاروان کمتر از ۱۰۰نفر باشد می تواند یک معاون داشته باشد و زیر ۲۰۰ نفر دو معاون و حداکثر هر کاروان می تواند ۳ معاون داشته باشد (جلالی، دوست قهفرخی، رضوان، ۱۳۹۰)
رویدادهای ورزشی آینه تمام نمای مدیریت ورزشی هستند. مدیران ورزشی در برگزاری رویدادها و امور اجرایی آنها، از حوزه ها و گرایش های مختلف رشته مدیریت ورزشی از قبیل مدیریت منابع انسانی، بازراریابی، مدیریت ایمنی، ارتباطات و روابط رسانه ای، جامعه شناسی و روانشناسی ورزشی، حقوق ورزشی، حمایت مالی، بودجه بندی استفاده خواهند کرد و آنها را در یک مسیر خاص به صورت عملی پیاده می کنند. از این رو شناخت و احاطه به دانش مدیریت رویداد برای تمامی مدیران ورزشی جزو مهمترین مسائل است (کوزه چیان و همکاران،۱۳۹۳)
آینده صنعت رویداد ورزشی روشن به نظر می رسد. همانگونه که ماهیت ورزش تغییر و تکامل می یابد، رویدادهای مختلفی نیز در این صنعت رشد و نمو پیدا می کنند.
اخیراً ورزش های جدید نظیر پرتاب توپ به این امید وارد بازار شده اند که محبوبیتی را کسب کرده و از طریق شرکت های بزرگ کالاهای ورزشی توزیع شود. هدف از پرتاب کردن توپ به سمت یک هرم به طریقی است که حریف شما نتواند آن را بگیرد .
یک رویداد مهم و بزرگ مثل المپیک گروههای ذیل را در خود درگیر می کند(قدمی،۱۳۹۳)
۱. هیات های ورزشی متشکل از ورزشکاران- مربیان و مقامات
۲. هیات قضاوت و داوران
۳. میهمانان و مقامات
۴. رسانه ها و خبرنگاران
۵. اعضای سازمان و کارکنان حقوق بگیر و نیروهای داوطلب
سرپرست تیم ورزشی
سرپرست کاروان اعزامی از سوی هر کشور باید بداند در محل برگزاری و در حین رویداد با گروه های پنجگانه سروکار دارد و این گروهها از داخل کشور در یک اعزام موفق باید کمیته برگزاری و کمیته های مربوط به خود متصل و در ایام بازیها همکاری نزدیکی داشته باشند.
یک مسافرت ورزشی می تواند یک تجربه مفید، آموزنده و به یادماندنی برای کاروان باشد. در صورتیکه این اعزام با برنامه دقیق و حساب شده نباشد می تواند اثرات عکس بر ورزشکاران و دیگر افراد کاروان داشته باشد (فهیمی نژاد و دیدگان،۱۳۹۴)
اصلی ترین وظایف یک تیم ورزشی:
الف) تامین نیازها و خواسته های ورزشکاران
ب) تامین نیازهای کادر فنی
ج) هماهنگی و پیگیری امور مربوط: تیم (تمرینات- مسابقات- اردوها)
د) ایجاد تعامل بین ورزشکاران ، مربیان، سرپرستان و مسئولین (فهیمی نژاد و دیدگان،۱۳۹۴) وظایف اصلی سرپرست کاروان ورزشی قبل- حین و بعد از اعزام (جلالی فراهانی،۱۳۹۰).